lördag 10 november 2012

Mat på stora fat

Jag tänker bjuda på lite mummsiga matbilder jag har samlat på mig under de senaste två månaderna!


Typisk georgisk mat - som ni kanske kommer ihåg!

Min hemmagjorda soppa med diverse grönsaker och kryddor. 

En av många kåldolmarvarienter. Denna är gjord på vitkål men börnor och linser innuti. Mycket god!! Fast den som är gjord med vinblad och ris är oxå mycket goda :)



Här är dom - dom gröna koldolmarna gjorda med vinbland och med ris inne - mummma!!


Shinshipuras (har verkligen ingen aning om hur det smakar) men det är bröd med fyllning. Här svamp, ost eller köttfyllning. Smidig lunch. 

Ponchick - typ som munkar med vaniljkräm inne i fast friterade. Goda med feta. 

En söt och spröd kaka - typisk armenisk. God!



Lavash! Mamma tycket det såg ut som tunnbröd men det är inte som tunnbröd utan lite torrare och segare. Lavash äts till det mesta. Serveras på varje resturang. Man gör ofta rullar med grönsaker, ost eller något annat i dem. 

Bröd med kryddor i bakas i ugnen. Smarrigt. Ska visst vara typiskt för Nagorna Karabach. 


Egenplockad och egentrokad mynta! Gott och nyttigt te :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar